Archiwum Kroniki Wydarzeń 2007/2008
|
Wpisany przez: Grzegorz Borucz
|
wtorek, 08 stycznia 2008 00:00 |
Pierwszymi rozgrywkami w nowym roku kalendarzowym w ZS Nr 2 były Mistrzostwa Szkoły w Tenisie Stołowym. Po zaciętej rywalizacji na podium stanęli: 1 miejsce - Damian Wiejak z klasy 3 TSa, 2 miejsce - Paweł Korda i 3 miejsce - Łukasz Kobiałka, obydwaj z klasy 1 TBa. Organizatorem mistrzostw był p. Zbigniew Chojnacki.
|
|
Spotkanie opłatkowe z emerytami |
Wpisany przez: Grzegorz Borucz
|
czwartek, 03 stycznia 2008 00:00 |
W miłej atmosferze przebiegło spotkanie opłatkowe pracowników i emerytów naszej szkoły. Na wstępie pan dyrektor przedstawił pokaz multimedialny pt. Szkoła dawniej i dziś. Wszyscy uczestnicy mogli się zapoznać ze zmianami, jakie nastąpiły w szkole w ostatnich latach, jakie wprowadzono modernizacje i jak szkoła wzbogaca się w nowe pomoce naukowe. Nie zabrakło też wspomnień, oglądania przyniesionych zdjęć, również tych rodzinnych z dziećmi i wnuczkami. Przy stole zastawionym wigilijnymi potrawami wszyscy połamali się opłatkiem i śpiewali kolędy. Wieczór był bardzo sentymentalny.
|
Wpisany przez: Jacek Serkis
|
czwartek, 03 stycznia 2008 00:00 |
W dniu 3 stycznia 2008 uczniowie naszej szkoły pod opieką nauczycieli Jacka Serkisa i Mariana Maziarczyka odbyli wycieczkę do Sejmu RP i Muzeum Powstania Warszawskiego. Mimo panującego tego dnia siarczystego mrozu wycieczka była bardzo udana i młodzież na długo będzie pamiętać to co tego dnia zobaczyła. A dzień obfitował w wiele wydarzeń. Na początku zwiedzanie Sejmu – gdzie mogliśmy zobaczyć z bliska „fabrykę prawa”. Następnie odbyliśmy lekcję historii w Muzeum Powstania Warszawskiego gdzie przez 2 godziny wsłuchiwaliśmy się w bardzo ciekawe słowa przewodnika i aktywnie braliśmy udział w żywej lekcji patriotyzmu.
|
Wpisany przez: Grzegorz Borucz
|
piątek, 21 grudnia 2007 00:00 |
Po uroczystościach jasełkowych oraz wspólnych życzeniach świątecznych klasa 3 TSa i 1 B wraz z wychowawcami przygotowała wigilię. Na stole przy zapachu sianka, wśród tradycyjnych wigilijnych potraw można było skosztować m. in. pieczonych ziemniaków, karpia, pierożków, bigosu, sałatek, śledzi, racuchów, barszczyku i ciast.
|
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>
|
Strona 9 z 16 |